[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jzcb5n0n’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Levenstestament
Het hoort bij het leven, overlijden, ziekte, risico arbeidsongeschikt te raken. Nare gebeurtenissen waar we het liefst niet over nadenken. Maar wat zal er gebeuren bij overlijden, een ernstig ongeval of ziekte met uw gezin of onderneming? Wie zorgt er dan voor de betaling van rekeningen, de belastingen of leidt de onderneming? Wie neemt namens u medische beslissingen als u dat niet meer kunt? We kunnen onszelf niet toestaan hiervan weg te kijken.
Ook omdat het mogelijk is om dit nu te regelen in een levenstestament. Waar een “regulier” testament aangeeft wat er met een nalatenschap zal gebeuren na uw overlijden, regelt het levenstestament wie de financiële belangen en medische wensen gaat behartigen als u dit zelf, bijvoorbeeld om medische redenen, niet meer kunt. Zie het als een soort volmacht aan uw vertrouweling(en).
Stel u krijgt een ernstig ongeval, waardoor u uw wil niet meer kan bepalen (juridisch: wilsonbekwaam) en u hebt niets geregeld. Voor uw financiële zaken zal de rechter dan iemand (een bewindvoerder) aanwijzen die deze gaat behartigen. U hebt op deze benoeming geen invloed meer.
Door onze ervaringen weten we dat het levenstestament perfect passend gemaakt kan worden om grip te houden op het moment dat u dit niet meer kunt. Zo houdt u de regie in handen. U zorgt er nu voor dat bij een persoonlijke calamiteit adequaat kan worden gehandeld, de belangen van uw gezin optimaal zijn beschermd en uw onderneming kan doorgaan.
Met het levenstestament houdt u grip. Lees verder en laat u adviseren om onnodige problemen in een nare situatie te voorkomen.
Stel uw vraag
[/av_textblock]