Estate Planning
Uw zaken goed geregeld bij overlijden of wilsonbekwaamheid? DK Accountants & Adviseurs bereidt het soepel met u voor.
U kunt nu al veel meer regelen voor later dan u wellicht denkt. En: zonder al te veel moeite. DK Accountants & Adviseurs heeft een manier gevonden om soepel tot Estate Planning en een (Levens)testament te komen. Zodat alles is geregeld voor het geval u komt te overlijden of wilsonbekwaam raakt.
Wat niet iedereen weet: u kunt zaken nu al goed regelen
Veel mensen stellen het uit. Want iets regelen voor een mogelijk overlijden of wilsonbekwaamheid in de toekomst ligt soms gevoelig. Dus blijven vragen onbeantwoord. Wat gebeurt er als u komt te overlijden? Blijven uw nabestaanden goed verzorgd achter? Kan uw levenspartner wel rondkomen? Is uw vermogen goed beschermd? Komt de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar? Wat gebeurt er met uw (privé)zaken als u door ziekte of een ongeval wilsonbekwaam raakt?
Stuk voor stuk gemiste kansen. Terwijl u uw zaken en wensen bij overlijden en bij wilsonbekwaamheid nu al goed kunt regelen. Dit kan onder meer in een testament en een levenstestament, eventueel aangevuld met passende inkomensvoorzieningen. Kortom: uw ‘Estate Planning’. Hoe kan DK u hierbij helpen?
Waarom DK voor uw Estate Planning en (Levens)testament?
We werken in teamverband met gespecialiseerde en ervaren professionals uit onze landelijke DK-organisatie.
We denken ook buiten ons eigen vakgebied. Uw notaris krijgt volledig voorbereid materiaal zodat er geen dubbel werk wordt verricht en u tijd bespaart. Indien gewenst tot en met op maat gesneden testamenten.
Wij voeren namens u de regie over de gehele totstandkoming van uw Estate Planning en bijbehorend testament of levenstestament.
We kunnen u of uw nabestaanden in de toekomst goed van dienst zijn als er iets gebeurt. We zijn immers vertrouwd met uw situatie.
Van goed gesprek tot vlotte adviespresentatie. En: géén huiswerk
In een persoonlijk gesprek met u en uw levenspartner nemen we door wat de fiscale, financiële, juridische en vooral praktische gevolgen zijn na een overlijden en bij een wilsonbekwaamheid. Daarbij hoort ook een inventarisatie van uw persoonlijke (familie)situatie, bedrijfssituatie, vermogenspositie, inkomensvoorzieningen, uw bestaand testament en uw eventuele huwelijksvoorwaarden/partnerschapvoorwaarden.
Met al deze gegevens komen we tot ons advies. Opvallend daarbij is dat wij u niet lastigvallen met uitgebreide rapportages maar u tijdens een gesprek meenemen door een toegankelijke adviespresentatie. Een praktische manier om alles vlot en begrijpelijk met u door te nemen, zonder noemenswaardig ‘huiswerk’ voor u.
Nuchtere argumenten voor een levenstestament
Mocht in u een situatie komen waarbij u niet langer zelf uw wil kunt bepalen, dan is het bijzonder lastig als u niets vooraf hebt geregeld. U heeft dan bijvoorbeeld geen invloed op de benoeming van een bewindvoerder voor uw financiële zaken; dit zal de rechter doen. Deze bewindvoerder heeft vervolgens voor elke uitgave boven de 1.500 euro toestemming van de rechter nodig en moet achteraf verantwoording afleggen. Deze gang van zaken veroorzaakt onder meer administratieve lasten en werkt op alles vertragend. Mogelijk komt ook de continuïteit van uw bedrijf in het geding.
Dit is allemaal te voorkomen door uw wensen nu al vast te leggen in een goed doordacht levenstestament.
Nuchtere argumenten voor een testament
Heeft u geen of een verouderd testament, dan zijn er voldoende argumenten om in actie te komen.
Bespaar (erf-)belasting.
Versterk de positie van de langstlevende partner ten opzichte van de kinderen.
Voorkom het ‘opeten van vermogen door de langstlevende partner voor de Wlz-zorg (Wet langdurige zorg).
Stel geërfd vermogen voor de kinderen veilig wanneer de langstlevende partner hertrouwt.
Bescherm door de kinderen geërfd vermogen tegen de ‘koude kant’.
Benut de mogelijkheid een voogd over minderjarige kinderen te benoemen.
Voorkom ‘verkwisting’ door de bewindvoering vast te leggen. Bijvoorbeeld tot een bepaalde leeftijd van de kinderen.
Waarborg een adequate afwikkeling van de nalatenschap via de benoeming van een (opvolgend) executeur.